Programa

Escola Catalunya- Camí de Sant Cugat al Papiol, 140 – Sant Cugat del Vallès (Mira-Sol)
25 de març de 2017 de 09.45 a 14.15h

Famílies i Mestres, entendre’ns per educar

  9:45h – Benvinguda

10:00h – Presentació de la Jornada (Sala d’actes).

10:05h – Conferència en clau d’humor ‘Com educar sense parar bojos!’

Per començar la jornada amb un somriure i ben motivats!  Per Oriol Castellví, Pare, mestre i formador de mestres i famílies.  Especialista en lideratge i competències socials.  Diplomat en Magisteri.  Acreditat  Directiu Professional Docent per la Generalitat de Catalunya.  Director de l’Escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès. Col·laborador a mitjans de ràdio i premsa escrita.  (Sala d’actes).

10:30h a 12:00h – TALLER ‘Fem AMPA Activa, Motivadora, Participativa… i Alegre!’

Formador: Juanjo Fernández Sola – Pare i professor de matèries molt diverses durant 18 anys. Llicenciat en Filosofia i Lletres,  les seves vocacions són ensenyar i escriure. En l’actualitat és consultor pedagògic ,  conferenciant i coordinador de cursos i d’activitats de formació per a docents i famílies.  Les seves últimes obres són Com Ajudar els Fills a Estudiar i fer els deures del col·le  i  30 Manaments per Tractar amb Adolescents.

Quantes famílies s’impliquen de debò en l’activitat de l’AMPA? I quantes se’n beneficien? Amb aquest taller sabrem què cal fer per a construir un AMPA més eficaç i participativa. Facilitarem estratègies per a reactivar l’AMPA, millorar-la, i/o fer una diagnosi d’alguna problemàtica instal·lada i posar-hi solucions reals, i aprendrem recursos per tenir les famílies més motivades.

12:00h a 12:30h – d e s c a n s   c a f è

12:30h a 14:00h – TALLER ‘Una bona relació Famílies i Mestres, clau per a l’educació dels infants’.

Formadora: Anna Ramis Assens – mare, mestra i pedagoga.  Com a mare ha educat dos fills i ha estat en contacte amb altres pares en grups de reflexió, en formacions, etc.  Com a mestra ha organitzat reunions de pares, ha fet entrevistes… I com a pedagoga ha assessorat centres, s’ha dedicat a formar mestres, professors i directius, ha impulsat i col•laborat en diversos programes de relació/formació pares/escola . Actualment és professora a la Facultat de Ciències de l’Educació de la URL i assessora de famílies i centres educatius. Autora del llibre Famílies i Mestres, entendre’ns per educar

En aquest taller analitzarem el context de relació família-escola i farem propostes de millora a l’abast de tothom. L’objectiu és construir i consolidar vincles entre pares/mares i docents basats en la confiança i procurar la millor educació per a les criatures.

14:00h a 14:15hMOODBOARD 

Tauler d’Inspiracions en forma de dinàmica per a tots i totes a càrrec de Juanjo Fernández i Anna Ramis, i exposició dels llibres dels formadors de la jornada.

Comiat i gràcies!

Anuncis